Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Vi på Saltkråkan

Genre: Kids
Språk: Svenska
Huvudrollsinnehavare: Torsten Lilliecrona, Louise Edlind, Maria Johansson , Siegfried Fischer
År: 1964

Den filmatiserade berättelsen om familjen från storstaden som reser ut för semester på skärgårdsön är kanske en av de bästa filmatiseringarna av Astrid Lindgren. Vi på Saltkråkan blev otroligt populärt och har sänts flera gånger på TV.

Serien handlade om pappan Melker som är ensamstående pappa. Han tar med sig sina barn på semester i ett fallfärdigt hus på ön Saltkråkan. Där ska de koppla av och umgås. Till sin hjälp har han sin vuxna dotter Malin som också följer med.

Handlingen kretsar kring barnen och livet på Saltkråkan. Vi får också följa med i Malins möte med flera friare. Det är en blandning av skärgårdromantik och familjedrama. Serien har spelats in igen i en 2020-tals-tappning men det är svårt att slå originalet som fortfarande håller som underhållning för vuxna och barn.

Om inget annat så är Vi på Saltkråkan en mycket fin skildring av en unik tid i Sveriges historia. Dessutom så visar den vidunderliga vyer från vårt vackra skärgårdslandskap.

Här kan du se introt med musiken som alla förknippar med serien Saltkråkan. Sänk volymen en aningen för musiken är aningen skarp och sedan skriks det ju efter Tjorven. Båtsman får leta reda på den lilla flickan med det finurliga leendet…

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)