Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Hem till byn

Genre: Drama
Språk: Svenska
Huvudrollsinnehavare: Ulf Dohlsten, Lars Green, Gunilla Nyroos
År: 1971-2006

Hem till byn är en riktig långkörare på svensk tv. Serien sändes i 52 avsnitt mellan åren 1971 och 2006. Det blev inte så många avsnitt per år och många bänkrade sig framför de som producerades.

Det var Bengt Bratt som skrev manus för Hem till byn. Jackie Söderman regissserade en stor del av avsnitten. Gun Jönsson som spelade med i alla omgångar har också verkat som regissör för serien.

Efter de första sex avsnitten stod det klart att det här var en tittarfavorit och då ville SVY har fler avsnitt. Bengt Bratt var inte helt säker på att det var så klokt att göra fler avsnitt. Men han gick med på att skriva sex avsnitt till och dessa sändes år 1973. Det gick alltså ett tag mellan den första säsongen och den andra.

Tre år senare kom säsong nummer tre och därefter blev det att lång avbrott fram till 1990. Det roliga var att Bratt inför varje säsong sa att det var den sista men det blev sedan mer så det var ingen som trodde på honom.

Seriens handling om livet på glesbygden speglar en viktig tid i Sverige och den är fortsatt relevant för den som vill studera glesbygdens utveckling i modern tid.

Här kan du se ett avsnitt från Hem till byn från 1976. Intror är Jan Johanssons jazz på svenska vilket passar seriens tema och handling väldigt väl.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)