Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Hemsöborna

Genre: Family
Språk: Svenska
Huvudrollsinnehavare: Sif Ruud, Allan Edwall, Sven Wollter
År: 1966

Hemsöborna är en sådan där tv-serie som vi aldrig glömmer. Den bygger på boken av August Strindberg från 1887 om helt vanliga människor som bor i skärgården. Fastlänningen Carlsson kommer till ön i skörgården för att sköta Madam Flods jordbruk.

Gubben Flod är död och jordbruket har stagnerat eftersom deras son Gusten inte har tagit hand om alla sysslor. Berättelsen är som gjord för ett TV-drama och svenska folket älskade den svartvita tv-serien Hemsöborna då den kom.

Den här serien var bland annat Sven Wollters stora genombrott. Han blev rikskänd genom sin insats. Serien hade premiär på mitten av 1960-talet och har sedan dess sänts flera gånger.

Allan Edwall och Sif Ruud var också med om att göra denna tv-serie till en av de största som har sänts på svensk tv. Nya filmatiseringar har diskuterats men det är originalet som får folk att nicka instämmande.

 

 

Här kan du se del 1 av Hemsöborna i svartvitt. Han kom som ett yrväder… Carlsson hette han och nu kommer han till Hemsl för att ta hand om kreatur och jordbruk som ingen annan vill befatta sig med.
Här är del 2 av Hemsöborna i svartvitt. Vi får se logdans med dragspel, samtal mellan gamlingar och Allan Edwall som sitter och skriver med fjäderpenna och tårar i rösten.
Del 3 av Hemsöborna i svartvitt. Här får vi veta att Carlsson är närgången mot pigorna. Änkan Flod smyger efter Carlsson och drar på sig lunginflammation som sedan leder till döden.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)