Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Albert och Herbert

Genre: Comedy
Språk: Svenska
Huvudrollsinnehavare: Sten-Åke Cederhök, Tomas von Brömssen, Lennart Lundh
År: 1974-1982

Albert & Herbert är en klassisk svensk tv-serie som började sändas på SVT år 1974. Den handlade om Albert en skrothandare och hans son Herbert. Humorserien utspelar sig i deras träkåk i Haga i Göteborg.

Sten-Åke Cederhög spelade pappan Albert. I början av serien så spelade Lennart Lundh sonen Herbert. Men han byttes sedan ut med Tomas von Brömssen som har blivit berömd för sin insats i den här serien. Idag tänker de flesta på Tomas von Brömssen då de tänkre på Herbert i Albert & Herbert.

Det som är så roligt i serien är just relationen mellan far och son. Den är minst sagt ansträngd. De har svårt att hålla sams men måste ändå fortsätta tillsammans. Det blir tjafs, förväxlingar och annat som förnöjer.

Serien sände sitt sista avsnitt år 1979 men sedan hade den en comeback som julkalender år 1982 i SVT. Julkalendern regisserades precis som resten av serien av Bo Hermansson.

Albert & Herbert har också satts upp som teater med originalskådespelarna på scen. När Sten-Åke Cederhök gick bort försökte man sätta igång det hela igen med Carl-Einar Häckner i rollen som Herberts halvbror. Det blev fem avsnitt år 1995.

Det var inte alla som tyckte att Albert & Herbert var en fantastisk serie. Det kom bland annat kritik för att man menade att serien framställer skrothandlare som ohyffsade personer.

 

 

Här dyker gökungen från Australien upp i Albert & Herbert. Vi får också se far och son bråka över ett parti schack.
Här tjafsar Albert & Herbert om födelsedagshälsningar. Albert läser upp en otroligt humoristisk födelsedagshälsning som i grund och botten önskar honom död.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)