Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Pippi Långstrump

Genre: Family
Språk: Svenska
Huvudrollsinnehavare: Inger Nilsson, Maria Persson, Pär Sundberg
År: 1969-1977

Pippi behöver knappast någon vidare introduktion. Vi känner alla till flickan som bor ensam i ett stort hus med en häst och apa. I filmatiseringen på Gotland så blev Inger Nilsson för alltid Pippi med svenska folket. Något hon senare har haft svårt att komma ifrån då även en äldre Inger ser ut som Pippi Långstrump i ansiktet.

I serien får vi vara med när Tommy och Annika lär känna sin granne Pippi. Pippi följer med till skolan och det händer en massa magiska saker som barnen får vara med om. Pippis hus filmas i detalj med alla spännande effekter som hennes möbler och hennes kappsäck förstås.

Serien var i färg men filmades på ett sätt som är typiskt för 1960- och 70-tal. Det finns mycket att njuta av rent filmiskt. Både vad gäller rekvisita och naturinslag. Hästen var egentligen vit men målades med svarta prickar vilket efteråt har kritiserats.

Det här är en serie som håller än idag. Den sänds ibland i repris och kan förstås också laddas ner från filmsajter online. Både barn och vuxna tycker om att se de klassiska filmatiseringen av Pippi Långstrump!

Pippi är ute och tältar med Tommy och Annika. De lagar mat runt en brasa och pratar om livet. De skriver en flaskpost och kastar i vattnet för att nå Pippis pappa.
Här kan du höra originalversionen av Pippi Långstrump sången som de flesta barn kan sjunga med i. Låten är världsberömd.
Inger Nilsson dyker upp i intervjuver med jämna mellanrum. Här är en tidig intervju från 1969 där en ung Inger Nilsson som barn medverkar som sin rollfigur.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)