Gamla tv-serier som vi älskar!
 

The Cosby Show

Genre: Comedy
Språk: English
Huvudrollsinnehavare: Bill Cosby, Phylicia Rashad, Lisa Bonet, Malcolm Warner
År: 1984-1992

Familjen Cosby är välkänd bland svenskar som såg på TV under 1980-talet. Det här var en svart familj där föräldrarna var välutbildade och barnen rara. Familjen var kärleksfull, lekfull och humoristisk och vi fick följa med när Mr Cosby busade med sin fru och sina barn.

Den största delen av handlingen utspelades i Cosbys hem. Mestadels i vardagsrummet och köket där vi fick bevittna allt från tonårskriser till jobbfrågor. Mr Cosbys jobb som läkare hamnade ofta i centrum för handlingen.

Cosby showen spelades in med en äkta publik vilket också påverkade hur den uppfattades. Istället för inspelade skratt så fick vi skratt där folk verkligen tyckte att det var kul. Det var ett grepp som var rätt så unikt när The Cosby Show spelades in och sändes.

I slutet av varje avsnitt så fick vi också höra ett av Cosby barnen säga att showen spelats in framför en livepublik. Det här är en tv-serie som fortsatt håller och får folk att skratta. Den har förstås fått lite sämre rykte på grund av det som senare kom fram om Bill Cosby och hans relation till de kvinnliga skådespelarna i serien.

Theo Huxtable var familjens äldsta son och älskad av tv-publiken. Här är några höjdpunkter med Theo.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)