Gamla tv-serier som vi älskar!
 

ALF

Genre: Fiction
Språk: English
Huvudrollsinnehavare: Paul Fusco, Max Wright
År: 1986-1990

Både barn och vuxna uppskattade tv-serien Alf då den sändes i slutet av 1980-talet. Serien handlade om utomjordingen Gordon Shumway som kommit från planeten Melmac till jorden. I serien kallades den lille brune karaktären för ALF vilket står för Alien Life Form.

Alf var en riktigt självgod person som med stor sarkasm fick oss att skratta gott. Han bodde hos familjen Tanner efter att ha lyckats störta sitt rymdskepp i deras garage. Hos familjen Tanner blev han bekväm och lärde sig snabbt att leva som en typisk amerikan under den här tidsperioden.

Serien hade många humoristiska grepp. Det var förstås en stor hemlighet att Alf bodde hos familjen Tanner. Att han betedde sig på ett så självgott sätt och samtidigt var väldigt slarvig var också föremål för nöje.

Det blev många prövningar som till stort liknade det som föräldrar och barn upplever i vardagen. Alf klassades som ett barnprogram men många vuxna slog sig ner framför TVn för att se tillsammans med barnen och skratta gott åt situationer som ju egentligen var ganska bekanta hemifrån.

Här är första avsnittet där vi får veta hur det gick till när ALF kom till familjen Tanners.
Här rockar Alf loss med en gurka som mikrofon. Ett otroligt humoristiskt klipp med utomjordingen i solglasögonen.

Fler tv-serier

1969-1977
Family
(Svenska)
Family
(Svenska)
1971-2006
Drama
(Svenska)
Kids
(Svenska)
1974-1982
Comedy
(Svenska)
1982-1999
Family
(Svenska)
Kids
(Svenska)