Gamla tv-serier som vi älskar!
 

Om oss

Vi som står bakom Televator är ett gäng tv-fantaster. Vi har sett på TV sedan det bara fanns 2 TV-kanaler med väldigt begränsat utbud. Televator är en ordlek. Du har början på ordet television och sedan ordet vator som i konservator. 

Vi vill bevara de där smultronen som så många kommer ihåg från TV. Inte bara svensk TV. Vi har till exempel favoritserier som Ally McBeal som vi gärna pratar lite mer om. Det är den typ av serie som på senare år har förändrat hur vi ser på effekter i TV-serier och film.

ally mcbeal

Här på Televator så kommer vi att skriva om allt som har med TV och film att göra. Vi delar med oss av klipp och diskuterar hur TV-serier har förändrat populärkulturen i hela världen.

Vi har också ett intresse för hur TV och film bevarar vår historia. Idag finns det ju gott om serier som beskriver antika samhällen såväl som lite senare tidsepoker. En av våra favoriter är danska Matador som har sänts flera gånger på svensk TV. Det är en serie som berör tiden före och efter Andra Världskriget i Danmark på ett helt fantastiskt sätt.

matador

Vi hoppas att du kommer att ha riktigt kul här på Televator och att du kommer att känna dig fylld av minnen och god energi. Det här är inte en sajt för gratis nedladdning av film. Här pratar vi om serierna som vi älskar och minns.

Det finns också utrymme för att diskutera sådant som är på gång, Vad tycker vi om en ny filmatisering av Saltkråkan egentligen? Vad tycker du? Häng med oss på Televator så tar vi reda på den saken…